Arap Baharı Sonrası Türkiye’nin Ortadoğu Politikası Konferansı

Üniversitelerarası Kurul Genel Sekreteri Prof. Dr. Muhittin Ataman, Turgut Özal Üniversitesi Konferans Salonu’nda ‘Arap Baharı Sonrası Türkiye’nin Ortadoğu Politikası’ konulu konferans verdi.

Konferansın açılış konuşmasını yapan Turgut Özal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erol Oral, Rektörlük olarak düzenledikleri aylık konferansların yanı sıra Öğrenci Kulüpleri’nin tertip ettikleri konferansları da önemsediklerinin altını çizerek, bu faaliyetlere akademik etkinlik takviminde de yer verdiklerini ifade etti. Öğrenci Kulüpleri faaliyetlerinin Üniversite Yönetimi tarafından desteklenmesi ve öğrencilerinde bu yönde üstün gayretli çalışmalarının neticesi olarak geleceğe yönelik akademik, bilimsel ve sosyal faaliyetler gerçekleştirdiklerini kaydeden Prof. Dr. Oral, bu durumdan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, gerçekleşecek olan final sınavlarında tüm öğrencilere başarılar diledi.

Konuşmasına Türk dış politikasında son 30 yıl içinde yaşanan değişimlerden bahsederek başlayan Üniversitelerarası Kurul Genel Sekreteri Prof. Dr. Muhittin Ataman, bugün izlenen dış politikayı anlamak için 80’li ve 90’lı yılların politikasını bilmek gerektiğini belirtti. Dış politikada Özal döneminde başlayan ve mevcut iktidar döneminde geliştirilen bir inşa süreci yaşandığını kaydeden Prof. Dr. Ataman, bu inşa sürecinde dış politikada yeni bir kimlik, yeni bir medeniyetsel söylem, iç ve dış siyasette demokrasi ile güvenlik kavramları arasında bir denge arayan yeni bir metot, çok boyutlu ve çok kulvarlı bir dış siyaset anlayışı, herkesin kendine düşman olduğu bir Türkiye değil komşularıyla problemsiz olan ve herkesle ortak hareket zemininde olmaya çalışan bir Türkiye anlayışının hâkim kılındığını ifade etti.

Konferansın sonunda Ankara Milletvekili Prof. Dr. Emrullah İşler Üniversitelerarası Kurul Genel Sekreteri Prof. Dr. Ataman’a hediye takdim etti. Konferansa Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Bircan’ın yanı sıra Turgut Özal Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Muhammet Kösecik, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsmail Ertürk ve öğretim üyeleri ile öğrenciler iştirak etti.

Eklenme Tarihi : 27.12.2012 15:10:53     Okunma Sayısı : 1755